FINT!


Fynd duken från Åhlens!


some new

Varför är jag så dum att jag inte pluggar!? Blir arg på mig själv... Nej utan ist har jag varit och köpt blommor, rensat garderoben tillsammans med Emma, kändes som om jag slängde bort halv mitt liv, de behövdes och hade typ inte lagt undan ett enda plagg om inte Emma hade sagt åt mig! Men vad ska man med saker man inte använder till?... Så nu har jag lagt ut lite saker på tradera och hoppas på att någon nappar! Allt från skor till toppar!

medans jag har Emmas kamera passade jag på att låna den till lite andra bilder också på söta små saker jag köpt  ;)


Kärlek <3


Postlåda! Väldigt Fridig, här ska jag ha alla obetalda räkningar, smart va? ;)

Vardagsrumsfönstret, med nya blommor :)

Köksfönstret, fina vita orkidér :)

Kunde inte låta bli det fina vita liljorna :)


zero

Har varit jätteduktig nu och lagat pannbiff för miljoner människor känns det som och gjort potatismos till! Gott! Har även tagit massor av bilderpå alla skor jag ska sälja men kameran dog och har ingen sladd till datorn, så hoppas Emma tar med det i morron :)

Sista dagen idag på vfun, lite sorgligt, när jag sa att jag inte skulle komma på några veckor så kramade barnen om mig och skrev massor fina lappar! I morgon bir det tillbaka till skolbänken och skriva massor på portfolijon, plugg, plugg, plugg igen!

Är så himla sugen på kladdkaka kan bli att göra de i morgon!


stress....

Herregud hundra år sen.. nu har vi nog kommit på varför.. Var hos Emma nyss vi pluggade eller ja kanske inte, fick ihop 2 meningar eller nått, känns som jag försöker och försöker, men strycker bara bara över och tar bort det.. men men hoppas de blir bättre nästa vecka!

Har ju nu haft VFU hela veckan, trivs jätte bra ute i min femma i Svärtinge, barn är så söta! (när de inte förstör saker...) 

Just de fick låna Emmas kamera så jag kan lägga in massa grejer på tradera, men ett problem, jag glömde sladden :P

9 vanliga stressymptom
Vi har listat de vanligaste tecknen för stress – och hur du lär dig att varva ner.
1. Trötthet
Om du alltid känner dig trött beror det troligen på stress. Börja med att unna dig stunder när du inte gör något särskilt, då du bara slappnar av och inte tänker på någonting. Tiominuterspauser kan göra underverk för hjärnan.

2. Brådska
Pratar du fort, äter fort och blir otålig om andra inte har lika bråttom? Blir du irriterad när du måste vänta vid rödljusen eller stå i kö i mataffären? Det är tydliga tecken på att du är uppstressad. Försök ta det lugnt, se till att tugga maten ordentligt och prata långsammare. Välj den längre kön på Ica nästa gång du handlar, och tvinga dig själv att inte bli arg när det går sakta framåt. Vänj dig vid att allt inte alltid kan gå i expressfart.

3. Dålig sömn
Att sova dåligt och vakna lätt är vanligt vid stress. Försök slappna av och släpp tankarna på allt du måste göra nästa dag när det är sovdags. Träna gärna några timmar innan du ska lägga dig, och ta sen ett varmt bad och en kopp te när du kommer hem för att bli riktigt lugn. Ha det svalt och mörkt i sovrummet.

4. Viktproblem
Pendlar du i vikt? Du tröstäter antagligen eftersom du är stressad, eller så hoppar du över maten för att du inte tycker att du hinner. Men äta bra ska man alltid ta sig tid till, så se till att du får i dig bra näring regelbundet.

5. Magont
Att det knyter sig i mellangärdet är ett kännetecken för stress som du måste ta på allvar. Lär dig säga nej och se till att du får egen tid, vilotid. Blir det inte bättre – sök läkarhjälp.

6. Försämrat immunförsvar
Är du ofta sjuk kan det bero på att stressen har försämrat ditt immunförsvar. Det är ett klart varningstecken. Och säkert blir det en ond cirkel då du hamnar efter med allt du måste göra när du är sjuk jämt. Se till att du blir riktigt frisk innan du går tillbaka till jobbet och vardagen en gång för alla, ät mycket vitaminer och se till att du får sova ordentligt så att sjukdomen inte kommer tillbaka.

7. Nedstämdhet

Det är vanligt att känna ångest och oro när man är stressad. Om det inte blir bättre när du försöker ta det lugnare, boka tid hos en psykolog.

8. Koncentrationssvårigheter
Har du plötsligt blivit glömsk? Har du svårt att sitta stilla och koncentrera dig? Du är ett typiskt stressfall. Ta en dag ledigt och försök att varva ner.

9. Alkohol och droger

Många personer med stressymptom dricker för mycket – eller börjar till och med ta till droger för att kunna varva ner. Känner du att ditt festande börjar spåra ur, dra ner på spriten omedelbart! Om du har svåra bekymmer, eller rent av använder droger, behöver du professionell hjälp.
 
























































det är sjukt... I Helgen ska jag bara göra avslappnande saker som jag vill, inget stress och inget plugg!!!

Klara med uppsatsen!

Wow litteraturbakgrunden är klar och inskickad! Blev ju lite fel ochkrånglingt, men nu är den helt skickad! Så nu är jag helt lung och avslappnad för första gången på länge!

I morgon blir det återigen till skolan och ha föreläsningar, börjar inte förens klockan 1 så vid 10 ska Emma komma och vi ska ha morgonmys med härlig färsk frukost och bara vara (första gången på hundra år slappna av!)

Jag är så himla sugen på att göra om och fixa och trixa här hemma, kan bli lite sånt nu i kväll kanske :P

Uppsats i dag igen!

Sitter och äter frukost och återigen väntar på resten av gruppen så ska vi skriva på våran roliga uppsats idag med! Roligt, roligt! men känns som det kan gå lättare när vi har skrivit klart litteraturbakgrunden, kan ju hoppas iaf...

I kväll blir det O'learys och se fotboll!

PLugga!

Suttit och skrivit uppsats hela dagen, ska ha en litteraturbakgrund på 3 sidor och det är fasen inte lätt :( Har inte gjort annat nu än att plugga och återigen plugga...men idag så blev det lite flummigt  Men i helgen tog jag det faktiskt lungt, läste ingenting på hela lördagen! wow! Ska även försöka få ihop lite till lifehistory! Får se hur det går, kan ju försöka bestämma 2 st bilder iaf.. 

Cupcakes!

Finns det något bättre i livet än bakverk? -Nej skulle inte tro det... I dag har jag bakat cupcakes! Några med Jordgubbssmak ocg några med banan och choklad! Riktigt gott!

Idag hade vi återigen dag med "lilla" arbetsgruppen. Vi pratade om life history och helt plötsligt känne man varandra så nära på något sätt, även fast alla saker inte var så positiva.

Men nu måste jag sova för ska upp svintidigt i morgon!



<3

 


my new shoes <3





Glömde vissa mina nya vinter/höst skor!


jag har ju Lisen....

Nyss var det sol, nu spöregnar det helt plötsligt, typiskt! Jag som hade tänkte gå ut och gå en långpromenad, menmen, får väl sätta mig och läsa ist. För böcker finns det ju en hel del av just nu...

Jag gillar inte denna helg, jag gillar inte turkiet... men jag gillar 0,5 mm hår och stora öron!
Så himla tråkigt det är att vara själv när man inte är van.. Mamma och pappa är och plockar svamp (i spöregnet nu) och Linus är på lan..  men jag har ju Lisen :) Hon väckte mig i morse genom att lägga sig på axeln och spinna, så himla söt är hon!

Ne, nu blir det tredje kapitlet i världens bästa fröken!


jhgcfcdvkkkkkkcfdhdz

Har ju bosatt mig i Sonstorp nu för en vecka. Så ensamt hemma :( Dock är jag totalt rastlös för att det inte finns någonting att göra och jag behöver faktiskt vila i från pluggandet ett tag... Känns som jag inte gjort något annat än att plugga de senaste veckorna... Sov faktiskt till 11 idag och det var jag värd! Dock körde jag smågrabbarna igår och hämtade Linus på natten, så blev nog lite sova för det med...

Åkte en sväng till Fani igår också, John och Amanda var där, mysigt att träffas även om man inte ses så länge. För sen drog jag ut med Freddy, länge sen man träffa alla!

I kväll vet jag inte vad som händer blir väl bara att sitta här i Sonstorp och se på tv...
Men nu är det bara 5 dagar kvar! Längtar!


plugg, plugg ,plugg

Gör jag något annat än att plugga? Jag tror inte de, känns inte som det just nu iaf... Det är mycket nu som ska läsa och fixas, men det känns som jag har börjat fått koll nu, och det är skönt! Känner mig faktiskt duktig också, för kan tänka mig att inte alla riktigt är så intresserade. Men så länge dem i min arbetsgrupp kommer jobba så! Blev lite irriterad i fredags när inte några hade skaffat böckerna som vi bestämde skulle vara lästa till den här veckan, men men...

Emma och jag köpte grymt snygga skrivare igår! Det är t.o.m scanner och kopiator i! Känns som att de kan behövas! Mycket papper ch plugg...

I dag slutar jag vid 12 och har då tänkt gå och sola, laga lasange och sen är det bara att sätta sig och läsa!

RSS 2.0